Her på gården produserer vi kjøtt fra vannbøffel, Dølagris og lama. Dette er kvalitetskjøtt fra produksjon hvor dyra har det godt, og får gå fritt omkring på lag med naturen. 

 

Vannbøffel

Vi er faktisk en av kun to produsenter av vannbøffelkjøtt i hele Norge. Kjøtt fra vannbøffel skiller seg fra annet kjøtt på flere måter. For det første er vannbøffelkjøttet magrere enn vanlig oksekjøtt, og inneholder mindre kolesterol og fett. Samtidig inneholder det mer protein og jern enn både storfe- og svinekjøtt.

Vannbøffelkjøtt er også rik på flere essensielle aminosyrer som kroppen ikke kan produsere selv, og som må tilføres gjennom kosten. Kjøttet har en naturlig sødme og en delikat smak, og er spesielt egnet til grilling, steking og woking.

Dølagris

Dølagris er en spesiell rase av gris som opprinnelig kommer fra Dovre-området i Norge. Rasen er kjent for sitt karakteristiske utseende med lang snute og mørkebrun pels med hvite bånd rundt beina. Den omtales ofte som Norges eneste svarte griserase.

Dølagris er en såkalt “landrase”, som betyr at den ikke er avlet frem med spesielle egenskaper for kommersiell produksjon. Dette gjør at den har en unik smak og konsistens på kjøttet.

Dølagris er en del av den norske matkulturarven og har blitt stadig mer populær de siste årene blant norske forbrukere og restauranter som ønsker å satse på lokal og bærekraftig mat.

Lama

Lamakjøtt er en søramerikansk kameldyrart som har blitt holdt av mennesker i flere tusen år. 

Lamakjøtt er veldig magert, med lavt fettinnhold og høyt proteininnhold. Dette gjør at det er en sunn kilde til protein. Lamakjøttet inneholder også lite kolesterol, sammenlignet med annet rødt kjøtt som storfe eller svin.

Lamakjøtt har en særegen, mild og søt smak, som kan minne om en blanding av storfe og viltkjøtt. Kjøttet er også veldig mørt, noe som gjør at det passer i mange matretter.

Lamaer er også svært bærekraftige, da de kan leve på tørt og næringsfattig beite, noe som gjør at de kan beite på områder som ikke egner seg særlig for annen husdyrproduksjon.

Våre kjøttprodukter er helt uten nitritt

Nitritt er et konserveringsmiddel som ofte blir brukt i kjøttprodukter som spekepølser, bacon og skinke for å hindre at de blir dårlige og dermed forlenger holdbarheten.

Nitritt er kjent for å kunne reagere med aminosyrer og proteiner i kjøttet når det varmes opp, og danne nitrosaminer. Nitrosaminer er kreftfremkallende for mennesker, og kan øke risikoen for en rekke kreftformer.

Alle våre kjøttprodukter er selvfølgelig helt uten nitritt og har et høyt kjøttinnhold. Du skal være trygg på at våre kjøttprodukter har høy kvalitet og uten giftstoffer. Vi mener at glade dyr gir god mat. Dyrevelferd og renhet i produktene kjennes på smaken!